Er zijn veel auto’s die verkrijgbaar zijn met extra opties of aanvullingen wanneer je ze bij de dealer koopt. Ook occassions zullen regelmatig een iets andere en unieke variant zijn aangezien bijna geen auto hetzelfde is. Er zijn echter een aantal auto-onderdelen die razend populair zijn en nog erg veel worden gekocht. In deze blog willen we hier graag een beetje aandacht aan geven, zodat je weet dat het onderdeel waarnaar jij op zoek bent, helemaal nog zo gek nog niet is!

#1: Trekhaken voor caravans en aanhangers

Nederlanders gaan vaak op vakantie en dan nemen ze een caravan mee. Je zal niet de eerste Nederlander zijn die je door Frankrijk ziet reizen met een sleurhut, zoals dat wel eens sjiek wordt genoemd. Hiernaast zijn Nederlanders ook een tamelijk ijverig volkje en dat merk je wel naar het aantal klusbedrijven en zzp’ers dat werkzaam is in de bouw. Die gebruiken vaak hun privéauto voor zakelijke doeleinden en daardoor is een trekhaak niet alleen voor de caravan, maar ook de aanhangwagen een belangrijk onderdeel. Wil je trouwens een nieuwe aanhangwagen kopen? Dan raden we je de website van Spotgoedkopeaanhangwagens.nl aan.

#2: Ruitenwissers

Ruitenwissers hebben we hier in Nederland allemaal erg vaak nodig. We zijn vaak op de weg, in ieder geval voor corona, maar ook in coronatijd zijn er nog voldoende mensen die met de auto af en aan reizen. En of het nu zomer, herfst, lente of winter is, je kunt hier het beste altijd rekening houden met een buitje. Het is daarom dan ook niet gek dat we hier wat vaker ruitenwissers gebruiken dan dat ze dat bijvoorbeeld in het zonnige Spanje doen! Meer gebruiken, betekent ook meer slijtage, dus daarom dat ruitenwissers ook erg vaak worden verkocht.

#3: Lampen

Elke personenauto heeft verschillende lampen voor zowel de verlichting van het interieur, als de verlichting voor het exterieur, zoals de koplampen, remlichten en de knipperlichten. Deze gaan op den duur een keertje kapot en het is dan ook zaak, mede voor je eigen veiligheid als dat van het kunnen doorkomen van de Algemene Periodieke Keuring, dat deze allemaal in orde zijn. Je kunt deze natuurlijk bij de garage laten vervangen, maar het is in de meeste gevallen erg eenvoudig om dit zelf te doen.

Pin It on Pinterest